Een van onze bloembindsters /arrangeurs is gevraagd om voor het vakblad ‘Bloem & Blad’ bloemwerk te arrangeren met het thema roest. ‘Bloem & Blad’ is hét vakblad voor de bloemendetailhandel en bloemisten om elkaar te inspireren. Francien, die gasthoofdredacteur Roxanne van Schellen kent van de vakopleiding aan de Groene Welle in Zwolle, volgde ook een opleiding tot binnenhuisarchitectuur.

Elke bloem komt tot zijn recht

De bloemen hebben een streepje bij voor bij Francien. “Elke bloem tot zijn recht laten komen in een boeket of arrangement, dat vind ik het mooiste aan het vak.” Haar stijl noemt ze kleurrijk, bont en luchtig. Het verwerken van bijzondere materialen in aparte vormen heeft haar voorkeur. Roxanne koos het thema ‘Roest’ voor de oktober-editie, in verband met de warme kleur en stoere uitstraling die past bij dit seizoen. Naast Francien staan ook Johannes de Boer en Esther Weijenberg met bloemwerk in deze editie van het vakblad.

Villa Kakelbont heeft alles op het gebied van bloemen en wonen

Francien werkt sinds augustus 2018 bij Villa Kakelbont Wonen & Bloemen in Paterswolde. “De naam verraadt het al” zegt Francien. “Het is een bontgekleurde winkel waar veel verschillende stijlen centraal staan”. Eigenares Aaltje van der Velde geeft alle 5 medewerkers veel ruimte en verantwoordelijkheid. Het is echt een feestje om bij Villa Kakelbont te werken’, zegt Francien enthousiast. Het oude herenhuis, waarin de winkel is gevestigd, heeft allemaal leuke hoekjes en kamers. Wij verkopen alles op gebied van bloemen en wonen. Achterin het pand vind je de kunstgalerie (Galerie Paterswolde) en een mooie binnentuin. Op de eerste verdieping zit een kledingzaak (Villa Vida Moda). Kom gerust eens een kijkje nemen in Villa Kakelbont!